Aldri for sent å hente inn tilveksten

12. juli 2015

SuperSmolt presterer godt – også med sommerens lave vanntemperaturer. I motsetning til lysstyrt smolt, tar SuperSmolt til seg fôr under hele smoltifiseringsprosessen.
SuperSmolt-programmet kjøres med naturlig lys. Derfor beholder SuperSmolt appetitten og vokser jevnt, i motsetning til fisk som smoltifiseres ved bruk av lysstimuli. I diagrammet under ser du hvordan smoltprodusenten kan prioritere vekst og utsettstidspunkt ved å bruke SuperSmolt fremfor klassisk smoltifisering.

Figuren ei forskjellen i vekst, vaksineringstidspunkt og sjøutsett for SuperSmolt og lysstyrt smolt. Her ser du hvordan smoltprodusenten kan prioritere vekst og utsettstidspunkt ved å bruke SuperSmolt fremfor klassisk smoltifisering.
Klikk på bildet for å laste ned høyoppløselig versjon i PDF
Det er aldri for sent å gå over til SuperSmolt for å hente inn igjen tilveksten.En annen fordel er at man får synkron smolt som heller ikke desmoltifiseres. Så lenge fisken kjøres på SuperSmolt-programmet kan den holdes i smoltvinduet uten tidsbegrensninger.Dermed kan man lage stor smolt, eller holde fisken tilbake til matfiskoppdretteren er klar til å ta imot fisken, eller man får frigjort brønnbåtkapasitet.Kontakt Øyvind, Elin eller Thomas for å få vite mer om hvordan du kan bruke SuperSmolt.
kileng_oyvind2_nett elin_kvamme_nett ThomasVianPettersen100px
Øyvind Kileng
Regionsansvarlig Nord
45039370
76060944
oyvind.kileng@europharma.no
Elin Kvamme
Regionsansvarlig Vest
90722815
elin.kvamme@europharma.no
Thomas Vian Pettersen
Rådgiver SuperSmolt
97135038
thomas.pettersen@europharma.no