Lofotseminaret er i gang!

14. juni 2017

Vi ser fram til to magiske dager med fiskefaglig hjerneføde, akvatisk snakk og sosialt samvær i vakre Nusfjord.

Hele 24 foredrag utgjør det intensive fagprogrammet på årets seminar. Foredragene simultanoversettes til det som er en rekordstor andel utenlandske gjester. Vel 30 deltakere fra Chile, Skottland, Canada, New Zealand og Island deltar i år, i tillegg til godt over 100 norske hedersfolk fra oppdrettsnæringen.

På programmet på dag 1 av seminaret står Håvard Bjørgen fra NMBU, som skal snakke om melaninflekker i filet, havforsker Jens Christian Holst, som skal snakke om makrellbestandens negative innvirkning på villaks, Viviane Verlhac, som tar for seg faktorer som påvirker fargen hos laks, Grant Rosewarne fra King Salmon, som gir oss en innføring i fiskeoppdrett på New Zealand, Hans Petter Kleppen fra ACD Pharmaceuticals som presenterer et nytt bakteriofagbasert produkt for kontroll av yersinia, og til slutt Leif Inge Nordhammer som forteller historien om SalMar. I tillegg innledes det hele av statssekretær Roy Angelvik, som vi setter stor pris på ville delta på årets seminar.

Fagprogrammet på dag 2 blir om mulig enda mer variert, med hele 17 foredrag på rekke og rad, fra 9.30 om morgenen til 18.15 på ettermiddagen.

Vi gleder oss!